Vučić: Niko nam ne može zabraniti da tugujemo za stradalim Srbima

Aleksandar Vučić govorio nakon parastosa u Rači (Tanjug)
Aleksandar Vučić govorio nakon parastosa u Rači (Tanjug)

Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obilježavanju stradanja Srba u Hrvatskoj u operaciji “Oluja”, na mostu u Sremskoj Rači kojima su prognani došli u Srbiju, prenosi Tanjug.

Predsjednik Srbije je podsjetio da Srbija i bh. entitet Republika Srpska od 2014. godine zajednički obilježavaju srpska stradnja, na šta je, ističe, ponosan.

“Srećan sam i ponosan što vidim da je ceo srpski narod razumeo značaj te ideje, tog zajedničkog i gotovo jedinstvenog rada. On pokazuje da ujedinjeni možemo sve, a razdvojeni ne možemo ništa i bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili 1995. godine”, rekao je Vučić.

Mir da, poniženje ne

Naša je obaveza, rekao je Vučić, da djeci u Srbiji i Republici Srpskoj objasnimo da matrica kako su Srbi krivi za sve ne može opstati.

“Srbija živi, neće nestati i neće nositi žig koji su joj stavili”, poručio je Vučić.

On je rekao da pomirenje i mir želimo, ali ne poniženje:

“Pomirenje da, poniženje nikada”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pozive da se u ime pomirenja proslavi godišnjica Oluje, a time i stradanje Srba u Hrvatskoj, Vučić je rekao da Srbija nije nikog terala da prizna genocid, samo da pokaže pijetet prema žrtvama, onako kako je Srbija imala snage da ne prećuti zločine koje su počinili Srbi.

Poručio je da “niko ne može da nam zabrani da tugujemo za nastradalim.”

‘Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda’

Zatom kaže, “nemojte da nas terate da slavimo ubijanje Srba i da govorimo da su to “veliki koraci napred”, kako bismo bili dobri Evropi.

“Nećemo da slavimo tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, srpske dece…Srbija neće pristati nikada na takvo poniženje”, rekao je Vučić i ponovio:

“Pomirenje da, poniženje nikada”.

Izvor: Agencije


Povezane

Dvadesetipet godina od Vojne operacije “Oluja”, u Srbiji u Sremskoj Rači, održava se komemorativni skup i parastos za žrtve ove akcije iz 1995. godine. U Hrvatskoj se s druge strane, spremaju za proslavu 25. godišnjice ove vojne akcije.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO