Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

Građani Rusije i Azerbejdžana u Crnu Goru mogu putovati bez uvjeta (EPA)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) Crne Gore odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

Kako se navodi u saopćenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na “zelenu listu” država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana, prenosi Tanjug, pozivajući se na CDM.

Prolongirana odluka o susjednim državama

Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocijenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procjenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, “po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno”.

Izvor: Agencije