Vučić o izborima u Crnoj Gori

Vučić: Prerano je izjašnjavati se dok se ne dobiju konačni rezultati (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na osnovu prvih rezultata izbora u Crnoj Gori očigledno da je Demokratski front, odnosno lista Za budućnost Crne Gore napravila veliki pomak, ali da je prerano izjašnjavati se dok se ne dobiju konačni rezultati.

Kako prenosi Tanjug, on je u izjavi medijima na Bledu ponovio da će uputiti čestitku pobjedniku izbora.

“Prema podacima koje sam dobio, opozicija je odnela ubedljivu pobedu na severu Crne Gore. U Herceg Novom i Budvi, ali, prerano je izjašnjavati se”, rekao je Vučić.

Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića da u Srbiji vlada histerija kada riječ o događajima u Crnoj Gori, Vućić je rekao da to nije tačno, dodajući da mediji u toj zemlji pišu samo o njemu i nazivaju ga “crnim Aleksandrom”.

‘Aleksandrova crna operacija’

“Bio sam kriv i za litije, iako u njima nisam učestvovao, niti prisustvovao, kriv sam i za izbore u Crnoj Gori, oni se samo bave predednikom Srbije i državom Srbijom i to imanentno rade u celom regionu”, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u toj zemlji naziva “Aleksandrovom crnom operacijom”, on je kazao da razni ljudi ne mogu sebi da objasne “kako se to srpski narod podiže” i da govore kako je on uz Mila (Ðukanovića).

“Drugi u regionu govore kako sam ja protiv i kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene. Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama”, rekoa je Vučić.

Vučić je dodao i da je za Srbiju najvažniji popis koji će se obaviti naredne godine, odnosno da se ne smanji broj Srba u Crnoj Gori.

“Tada možemo da kažemo da smo mirmim delovanjem uspeli da pomogonemo svom narodu”, poručio je.

Izvor: Agencije