Pljevlja: ‘Turci selite se odavde’

Poslije objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora u CG i proslave pristalica pojedinih političkih stranaka, u Pljevljima su kamenovane prostorije DPS i Socijaldemokrata. Istovremeno, Bošnjačka stranka osuđuje današnji napad na pripadnike bošnjačke nacionalnosti u tom gradu, kao i uništavanje imovine i prijetnje pripadnicima bošnjačkog naroda.

Stanovnik Pljevalja Emir Pilav tvrdi da je bio meta fizičkih napada pristalica opozicionih stranaka.

Zadobili lakše povrede

“Mi smo jednostavno gledali svoja posla, do jednog trenutka… Dvije osobe počele su da provociraju… pa su izašli iz kola i krenuli da se fizički obračunaju s nama. .. Zadobili smo lakše povrede, ništa strašno…”

Pilav je kazao kako te parole traju od sinoć, pogotovo po mahalama gdje žive Bošnjaci.

“Idu kolone auta s uzvicima: ‘Turci, selite se odavde, neće vas više biti.’ Tu su kamionske sirene, tu su pucanja iz oružja…”

“Na ulicama trenutno ne možete vidjeti trenutno nikog osim slavljenika”, kazao je on.

Više u videosnimku.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Nakon jučer održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori – dosadašnja opozicija usaglasila je načela na kojima će počivati buduća vlast. Tu opoziciju čine koalicija oko Demokratskog fronta, koja je osvojila 27 mandata, te koalicije oko Demokrata i Građanskog pokreta URA sa 10, odnosno 4 mandata.  Dosad vladajuća stranka Mila Đukanovića DPS ima 30 mandata, Po […]

Published On 31 Aug 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO