Krivična prijava zbog litije u Podgorici

Podgorička policija preduzima mjere i radnje kako bi identifikovala i druge osobe koje su učestvovale u javnom okupljanju (AP)

Crnogorska policija podnijela je krivične prijave protiv jedne osobe zbog organizovanja protestne litije jučer u Podgorici.

Iz Uprave policije kazali su da se u Podgorici sinoć, na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, okupilo blizu 18.000 građana, nakon čega su krenuli u šetnju.

“Kao organizatora tog javnog okupljanja policija je identifikovala D.R. (34) od kojeg su prikupljena obavještenja na te okolnosti. Protiv D.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“, navode u policiji, prenosi Anadolija.

Navodi se da podgorička policija preduzima dalje mjere i radnje kako bi identifikovala i druge osobe koje su učestvovale u tom javnom okupljanju.

U isto vrijeme, crnogorska policija uhapsila je jednu osobu iz Berana zbog krivičnog djela pozivanje na otpor.

‘Srbi, budite spremni za krvavu svadbu’

Iz Uprave policije kazali su da je protiv Beranca podnijeta krivična prijava.

“Sumnja da je M. R. na jednoj društvenoj mreži na svom profilu postavio objavu: ‘Srbi u Crnoj Gori budite spremni za krvavu svadbu. Blokirajmo SAJ sa bagerima, buldožerima i kamionima. Brzo će se predati. Kada oni mogu vatrenim oružjem i bojnim otrovima idemo na njih sa motkama pajserima i teškim mašinama.’ Nadležni državni tužilac se izjasnio da se u radnjama prijavljenog stiču elementi krivičnog djela pozivanje na otpor i naložio da se osumnjičeni uhapsi“, navodi u Upravi policije.

Kako se ističe, nakon saslušanja, nadležni tužilac donio je rješenje o zadržavanju te osobe na period od 72 sata.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO