Ðukanović: Crkva i tabloidi iz Srbije i Crne Gore su patroni opozicije

Logika opozicije je da je sve dozvoljeno, sve je plaćeno i mora se opravdati izdaja, kaže Milo Đukanović (EPA)

Predsjednik Crne gore i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović kritizirao je u petak opoziciju, za koju je rekao da građanima nudi samo destrukciju države i potčinjavanje interesima drugih, da su im patroni Srpska pravoslavna crkva (SPC) te crnogorski i srbijanski tabloidi.

Tokom predizborne kampanje u Budvi rekao je da opozicija nema ponudu koja bi se mogla smatrati takmičarskom, prenosi Tanjug, pozivajuči se na Radio-televiziju Crne Gore.

“Oni nude samo destrukciju svoje države i potčinjavanje interesima drugih, jer su ili svjesni da nemaju sposobnost da upravljaju državom, ili to rade jer su za to dobro plaćeni”, kazao je Ðukanović uoči predizborne šutnje, koja će stupiti na snagu u ponoć između petka i subote.

Ðukanović, koji opoziciju smatra anticrnogorskim snagama, kaže da oni imaju zdušnu podršku svih političkih i parapolitičkih struktura, kao i inostranih elemenata.

“Prvi put izlaze na politički teren sa svim adutima, svjesni da biju svoju odsudnu bitku da opravdaju u njih uložen novac i pokušaju da posljednji put izvrše destrukciju Crne Gore za tuđe interese”#, dodao je.

‘Opozicija je pred novim porazom’

“Bučna je anticrnogorska opozicija ovih dana, jer je svjesna da se nalazi pred novim izbornim porazom. Olako se bacaju prljavim optužbama, udaraju na sve strane, zapjenili su od tobožnje brige za crnogorskom budućnošću. Njihovi patroni iz Crkve pokušavaju da ih maskiraju religijskim simbolima, tabloidi iz Crne Gore i Srbije opslužuju ih bombastičnim intrigama… Sve je dobrodošlo što može da posluži manipulaciji građanskom, patriotskom, zdravom vjerskom sviješću građana Crne Gore”, rekao je on.

Ðukanović je dodao da je cilj da se “uruši Crna Gora i da se ostvari san onih koji se bave plaćenom izdajom crnogorskih interesa i služenju interesima drugim državama iz našeg bližeg i daljeg okruženja”.

Logika opozicije je, kažecrnogorski predsjednik, da je sve dozvoljeno, sve je plaćeno i mora se opravdati izdaja.

Dodao je da su svi porazi opozicije samo drugo ime za to što su oni odlučili da, umjesto odgovornog odnosa prema svojoj državi, povjerenje i lojalnost poklanjaju drugoj državi.

Izvor: Agencije


Povezane

Predizbornu atmosferu u Crnoj Gori obilježila je kratka politička kampanja koja se, zbog epidemije korona virusa, sa terena preselila u medije i na društvene mreže. Dio civilnog sektora kritikovao je to što nisu donesene smjernice za njeno vođenje u uslovima COVID-a 19. Kad je riječ o porukama upućenim biračima, ocjena analitičara je da su bile očekivane […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO