Crna Gora: Popunjenost hotela desetak posto, pola ih nije ni otvoreno

Crna Gora je prošle godine od turizma zaradila oko 1,1 milijardi eura (EPA)

Polovina crnogorskih hotela zatvorena je na vrhuncu sezone, u otvorenima je popunjenost desetak posto, a ostvareni turistički promet je znatno ispod očekivanog, prenijela je Hina, pozivajući se na podgoričke Vijesti.

Podatak o padu turističkih posjeta u sredini jula pokazuje da će prihodi od sezone biti neuporedivo lošiji u odnosu na prognozu vlade iz juna, koja je očekivala pad prihoda od 40 posto, piše list.

Tada je Crna Gora bila „corona-free“ odredište, a sada mnogi ne mogu doći u zemlju zbog širenja virusa.

Crna Gora je 10. jula imala nešto više od 11 hiljada registrovanih turista, što je svega osam posto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, objavila je crnogorska Nacionalna turistička organizacija.

Otkazi aranžmana za avgust

Ministarstvo turizma je u petak objavilo da 45 do 50 posto hotela nije ni otvoreno, a u ostalima je popunjenost od 10 do 13 posto.

Potvrdili su i da se otkazuju aranžmani za početak avgusta.

Crna Gora je prošle godine od turizma zaradila oko 1,1 milijardi eura.

U zemlji je trenutno 1.855 oboljelih od COVID-a 19, a od početka epidemije zabilježeno je 3.198 zaraženih.

Izvor: Agencije


Povezane

Vlasti Sjeverne Makedonije podijelile su 117.000 vaučera u vrijednosti 100 eura građanima sa niskim prihodima. Mogu da ih iskoriste u nekom od domaćih turističkih centara do sredine decembra. Za deset dana iskorišteno je gotovo 2.300 vaučera.

Published On 26 Jul 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO