Bolnica: U Novom Pazaru od epidemije umrlo 100 osoba

Na protestu u Novom Pazaru zatražena je i smjena Kriznog štaba (Anadolija)

Od početka epidemije korona virusa u Opštoj bolnici, odnosno kasnije Regionalnom COVID-centru, u Novom Pazaru, preminule su 154 osobe, od čega je 100 pacijenata umrlo od posljedica infekcije korona virusom, saopćila je ta zdravstvena ustanova, po nalogu Kriznog štaba nakon špekulacija u javnosti o broju umrlih.

Prema tim podacima, od posljedica korona virusa u Novom Pazaru je preminuo 81 pacijent, u Sjenici 12, a u Tutinu sedam, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Novi Pazar.

U tom gradu je danas održan protest građana, koji su tražili da bude objavljen tačan broj preminulih od korona virusa.

Traže smjenu Mirsada Đerlaka

Na protestu je zatražana smjena koordinatora bolnice Mirsada Đerleka, bivšeg gradonačelnika, koji je postavljen kada je direktor Meho Mahmutović hospitaliziran zbog srčanih problema.

Ðerlek je po postavljenju nakon skoka broja zaraženih rekao da će dati sve od sebe da pomogne svim oboljelim sugrađanima.

Na protestu je zatražena i smjena Kriznog štaba, kao i istraga o trošenju i korištenju donacija iz zemlje i inostranstva.

Izvor: Agencije


Povezane

I dok Krizni štab u Srbiji apelira na poštovanje mjera zbog korona virusa, u javnosti se zahuktava diskusija o njegovom kredibilitetu. Naime, lista od 318 zdravstvenih radnika koji su početkom sedmice potpisali javno pismo kojim traže smjenu Kriznog štaba, u međuvremenu je narasla na više od 2.000 imena. Podrška ljekarima stiže i od drugih profesija. 

Published On 25 Jul 2020

Vlada Crne Gore predstavila je ove sedmice treći paket mjera ekonomske pomoći građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa, vrijedan milijardu i 220 miliona eura. Vlada planira ta sredstva izdvojiti u naredne četiri godine, ne ugrožavajući održivost javnih finansija. Sa druge strane, dio opozicije poručuje da je riječ o nerealnoj priči kojom pokušava […]

Published On 25 Jul 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO