Holandija ‘snažno preporučuje’ samoizolaciju po povratku iz Hrvatske

Vlasti Holandije su navele kako se „trenutno u Hrvatskoj povećala stopa infekcije korona virusom“ (EPA)

Hrvatska je od utorka na holandskoj narandžastoj listi država zbog porasta slučajeva korona virusa, prenosi agencija Hina pozivajući se na vlasti ove evropske države.

Dodaje se kako se građanima Holandije „snažno preporučuje“ četrnaestodnevna samoizolacija po povratku iz Hrvatske u domovinu.

„Upozorenje za putovanja za Bugarsku, Rumuniju, Švedsku i Hrvatsku za neko će vrijeme ostati narančasto. To je zbog epidemiološkog stanja u tim zemljama“, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Holandije.

„Ako i dalje odlučite tamo putovati, snažno se preporučuje da odmah po povratku u Holandiju odete u četrnaestodnevnu samoizolaciju.“

Grčka, Italija, Austrija…

Vlasti Holandije su navele kako se „trenutno u Hrvatskoj povećala stopa infekcije korona virusom“.

„Stoga je ova država iz žute stavljena na narandžastu listu zemalja“, saopćila je holandska Vlada, uz napomenu da se u Hrvatsku putuje samo ako je nužno.

Vlasti ove države također upozoravaju građane da se stanje s bilo kojom državom može naglo izmijeniti te da to imaju u vidu kada rade planove za putovanja.

Kada je riječ o državama regije Balkana, sve su narandžaste na holandskoj listi preporuka, a najbliže „žute“ države su Grčka na jugu, Italija na zapadu, te Austrija i Mađarska na sjeveru.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO