Video: Nevrijeme donijelo bujice u Beograd

Zbog jake kiše i vjetra obustavljen je trolejbuski i tramvajski saobraćaj u Beogradu (Rade Preli? / Tanjug)

Beograd je večeras zahvatilo snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i vjetrom koji su doveli do velikih problema u saobraćaju, javlja agencija Tanjug.

Dodaje se kako je došlo do kolapsa u saobraćaju na autoputu Beograd – Niš u obja smera, kao i na pojedinim ulicama srbijanske prijestolnice.

Velika količina vode zaustavila je saobraćaj na Autokomandi, Južnom bulevaru, javlja reporter Tanjuga.

Velika količina padavina već je napravila bujice u pojedinim ulicama zbog kojih je saobraćaj otežan, a automobili pokušavaju da se probiju kroz vodu. Na centralnim ulicama prijestolnice Srbije situacija je znatno bolja, odnosno uobičajena za ove vremenske uslove.

Kako je Blicu receno u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), zbog jake kiše i vjetra obustavljen je trolejbuski i tramvajski saobraćaj.

U dijelovima Vojvodine, centralnoj i istočnoj Srbiji proglašen je narandžasti meteoalarm, u ostalim dijelovima na snazi je žuti. Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), slično vrijeme očekuje se i narednih dana.

Lukavac i Gračanica na udaru

Nevrijeme je velike probleme napravilo i na sjeveru Bosne i Hercegovine. Šire područje Tuzlanskog kantona u poslijepodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom, javlja Klix.

Dodaje se kako je najteža situacija u Lukavcu i Gračanici gdje je u nekoliko prigradskih mjesnih zajednica voda prodrla i u stambene objekate, a uništena je i putna komunikacija.

Nakon obilnih kišnih padavima za veoma kratko vrijeme došlo je do izlijevanja vodotoka na području Lukavca, voda je prodrla u stambene objekte, a uništena je i određena putna infrastruktura.

“Na sjeverozapadnom dijelu općine u pet mjesnih zajednica (Kruševica, Berkovica, Gnojnica te Gornja i Donja Dobošnica) došlo je do veoma obilnih padavina u relativno kratkom periodu. Intenzitet poplava je bio veći nego 2014. godine. Imamo zahvaćenih objekata, oštećenih mostova, mnogo je nanosa na putu. Ekipe su na terenu, saniraju se posljedice i zbrajaju štete”, kazao je Edin Delić, načelnik Lukavca,  za Klix.

Izvor: Agencije