Datum izbora u Sjevernoj Makedoniji zavisi od epidemije

Sjednica vlade na kojoj će biti odlučeno o vanrednom stanju bit će održana u petak (EPA)

Od stava Vlade Sjeverne Makedonije prema vanrednom stanju uvedenom zbog epidemije korona virusa zavisi datum izbora, izjavio je u ponedjeljak zamjenik premijera za evropske poslove te zemlje Bujar Osmani.

Kazao je da će sjednica vlade na kojoj će biti odlučeno o vanrednom stanju, a na osnovu procjene Komisije za infektivne bolesti, biti održana u petak, prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju MIA.

Vanredno stanje istječe 14. juna

“Vanredno stanje direktno će utjecati na izbore. Zato ćemo sačekati do petka, da vidimo stav Vlade u vezi s ukidanjem vanrednog stanja”, rekao je Osmani novinarima u Skoplju odgovarajući na pitanje ostaje li 5. juli datum održavanja izbora.

Vanredno stanje, u trajanju 14 dana, koje je proglasio predsjednik Stevo Pendarovski, istječe 14. juna.

Izvor: Agencije


Povezane

U Sjevernoj Makedoniji i dalje raste broj novooboljelih. Ministarstvo zdravstva potvrdilo je 180 novozaraženih, što je najveći dnevni rast od izbijanja epidemije. U Skoplju, Tetovu, Kumanovu, Štipu i okolnim opštinama, uveden je trodnevni karantin, koji ističe u ponedjeljak u 5 ujutro. U ostalim dijelovima Sjeverne Makedonije ponovo je uveden policijski sat.

Published On 05 Jun 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO