Video: Poplave u Srbiji, uništeno nekoliko mostova

Poplavne vode uništile su nekoliko mostova (Tanjug)
Poplavne vode uništile su nekoliko mostova (Tanjug)

Obilna kiša koja već nekoliko dana pada dovela je do naglog rasta vodostaja i izlijevanja rijeka u Srbiji.

Vanredna situacija je na snazi u osam opština u Srbiji: Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću i Lučanima.

Saobraćaj je prekinut na više lokalnih i magistralnih ceta, a poplavne vode uništile su nekoliko mostova, prenosi Fena.

U Ljuboviji je poplavljeno oko 700 kuća, evakuirano je 70 domaćinstava i srušena su tri mosta, od kojih je jedan na magistralnoj cesti Mali Zvornik – Ljubovija – Bajina Bašta.

Nabujali Ibar u centru Kraljeva odnio je splav na most koje se od udara potpuno raspao.

Hidrlog RHMZ-a Dejan Vladiković za RTS je rekao da je jak porast vodostaja na području Zapadne Morave, odnosno na njenim pritokama Moravici i Bjelici.

Meteorolozi prestanak padavina i smirivanje vremena očekuju od četvrtka.

Direktor “Srbijavoda” Goran Puzović rekao je da će u porastu tokom dana i večeras biti rijeke Rzava, Skapež, Ðetinja, Moravica, Bjelica.

“Imaćemo danas i sutra teške dane. Talas se lagano pomera u sliv Zapadne Morave. Noćas je bilo problema sa vodotocima drugog reda, jer su bujične poplave najkritičnije. Naši ljudi su na terenu”, rekao je on.

Izvor: Agencije


Povezane

Poplave u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Zbog obilne kiše koja je pala tokom noći, a i dalje pada, Srbija-vode uvele su vanrednu odbranu od poplava na području cijele zemlje. Najteža je situacija u Kraljevu, Čačku, Tutinu i Lučanima. Evakuisano je više desetina ljudi, a pripadnici odjelenja za vanredne situacije izvukli su tokom noći autobus sa 15 […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO