Sarajevski autoprijevoznik otkazao sve linije za EU i Crnu Goru

U Bosni i Hercegovini su potvrđena 3.273 slučaja korona virusa (EPA)

Kompanija Centrotrans Eurolines otkazala je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, sve autobusne linije prema državama Evropske unije i Crne Gore.

“Na osnovu zvaničnih informacija koje smo dobili iz zemalja kroz koje prolazimo tranzitno i prema kojima obavljamo međunarodni prijevoz, obavještavamo vas da su sve linije prema EU i Crnoj Gori otkazane zbog naglog pogoršanja trenutne epidemiološke situacije u BiH i uslova koje svaki putnik mora ispunjavati prilikom ulaska ili prolaska kroz neku od navedenih zemalja”, navedeno je u saopštenju kompanije Centrotrans Eurolines objavljenom na zvaničnoj Facebook stranici.

U Bosni i Hercegovini su potvrđena 3.273 slučaja korona virusa, a broj oporavljenih osoba je 2.241 – podaci su Ministarstva civilnih poslova BiH do danas u 12 sati.

Prema tim podacima, u Bosni i Hercegovini je testirana 81.030 osoba, a smrtnih slučajeva je do sada 169.

U Federaciji BiH su 1.483 potvrđena slučaja, u Republici Srpskoj 1.770, a u Brčko distriktu BiH 20 slučajeva.

Podaci Ministarstva civilnih poslova BiH

Broj testiranih osoba u Federaciji BiH je 46.719, u Republici Srpskoj 33.356, a u Brčko distriktu je testirano 955 osoba.

Kada je riječ o osobama oporavljenim od korona virusa, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u Federaciji BiH ih je 992, u Republici Srpskoj 1.233, a u Brčko distriktu 16.

Smrtnih slučajeva je u Federaciji BiH 46, u Republici Srpskoj 119, a u Brčko Distriktu četiri, navodi se u pregledu epidemiološkog stanja. Sve dnevno ažurirane informacije dostupne su na web stranici Ministarstva civilnih poslova BiH.

Izvor: Agencije