Hrvatski policajci kažnjeni zbog nasilja nad migrantom

Izbjeglice, Migranti
Jedan policajac je povrijedio migranta, a drugi ga nije spriječio, niti prijavio, navedeno je u objašnjenju (EPA)

Karlovačka policija izvijestila je u petak o sankcioniranju dvojice policajaca zbog sumnje da je jedan od njih, 11. juna, lakše ozlijedio stranca zatečenog u ilegalnom boravku u Hrvatskoj, a da ga drugi nije ni spriječio u ozljeđivanju migranta, niti ga je prijavio.

Obojica su udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, te su uz krivičnu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku karlovačke Policijske uprave karlovačke, prenijela je Hina.

Iz policije su saopštili da je 11. juna u večernjim satima, tokom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u Policijsku stanicu Slunj doveden strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili ozljede.

Na meti kritika

Ilegalni migrant u početku nije želio reći što se dogodilo, a kada se izjasnio, njegov je iskaz bio suprotan iskazu policijskih službenika.

Temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše ozlijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

Hrvatska je mjesecima na meti kritika zbog postupanja policajaca prema migrantima. 

Izvor: Agencije