Sedam novih žrtava COVID-a 19 u Sjevernoj Makedoniji

Do sada je u bh. entitetu Republika Srpska potvrđeno 1.422 slučajeva korona virusa (EPA)

U posljednja 24 sata u Sjevernoj Makedoniji je od posljedica zaraze novim tipom korona virusa preminulo sedam osoba, javila je reporterka Al Jazeere Milka Smilevska.

“Novozaraženih je 89 pa ukupan broj zaraženih od početka krize iznosi 2.315, dok je u međuvremenu ozdravilo 17 građana”, kazala je Smilevska.

Nova žrtva i 14 zaraženih u BiH

U posljednja 24 sata na području bh. entiteta Republika Srpska prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa.

Riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja.

Na području ovog entiteta u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 578 laboratorijskih uzoroka, a prisustvo novog tipa korona virusa potvrđeno je kod 14 osoba, saopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Novooboljele osobe su iz Dervente, Mrkonjić Grada, Doboja, Kotor Varoši i Prijedora. 

Na području Federacije BiH u protekla 24 sata testirana su 111 uzorka, a nijedan nije bio pozitivan na COVID-19, saopćeno je iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo.

Od početka epidemije na području BiH registrovano je 2.524 slučajeva zaraze, a preminule su 154 osobe.

Bez zaraženih u Hrvatskoj

U Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju nije registrovan niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj oboljelih od COVID-a 19 ostao 2.246, saopćeno je iz Stožera civilne zaštite.

“Novooboljelih nema. Do sada je testirano 66.695 osoba, od toga 290 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 22 osobe. Od toga su na respiratoru četiri pacijenta”, naveli su iz Stožera civilne zaštite, prenosi Anadolija.

Ukupan broj ozdravljenih je 2.077, što je pet novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodica i sugrađana”, dodali su iz Stožera.

Izvor: Agencije