Tri osobe preminule od posljedica virusa u BiH

Dosad su u Bosni i Hercegovini od posljedica bolesti COVID-19 preminule 144 osobe (Anadolija)

Tri osobe preminule su od posljedica korona virusa u bh. entitetu Republika Srpska u posljednja 24 sata, saopćile su vlasti.

Riječ je o tri muškarca starije dobi iz Banje Luke, Kozarske Dubice i Kneževa, koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Obavljeno je i testiranje 213 laboratorijskih uzoraka, a korona virus potvrđen je kod četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri su osobe iz Banje Luke, dvije iz Kotor-Varoša i jedna iz Novog Grada.

U RS-u je registriran 1.371 slučaj, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Oporavila se 791 osoba, a testirana je 24.841.

Broj hospitaliziranih s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u RS-u iznosi 140: na Univerzitetsko-kliničkom centru RS-a 53, a u općim bolnicama 87 pacijenata.

U Bosni i Hercegovini od posljedica bolesti COVID-19 preminule su 144 osobe.

Bez novih zaraženih u KS-u

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo objavljenim u utorak, u protekla 24 sata nijedna osoba u KS-u nije bila pozitivna na korona virus, a obavljena su 33 testiranja, prenosi Anadolija.

Iz Zavoda navode da u KS-u još ima jedan aktivan slučaj oboljenja COVID-19.

Dodaje se da su od pojave prvog slučaja zaraze novim korona virusom do danas izliječene 102 osobe, dok ih je šest preminulo od posljedica COVID-a 19.

Uprava Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona u utorak ujutro potvrdila je da u tom dijelu Bosne i Hercegovine više nema zaraženih korona virusom.

U posljednja 24 sata oporavile su se dvije osobe iz Širokog Brijega, čime su ugašeni svi aktivni slučajevi u tom kantonu.

Od trenutka proglašenja pandemije u ZHK-u je registrirano 79 zaraženih; oporavilo ih se 75, a četvero ih je preminulo.

Izvor: Agencije