Zbog ‘korona zabave’ inicijativa za smjenu Siniše Ilića

Na snimku se jasno vidi da je akter još jedne korona zabave Siniša Ilić, zamjenik ministra civilnih poslova BiH, kaže Šarović (Screenshot / YouTube)
Na snimku se jasno vidi da je akter još jedne korona zabave Siniša Ilić, zamjenik ministra civilnih poslova BiH, kaže Šarović (Screenshot / YouTube)

Klub poslanika Srpske demokratske starnke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) sutra će i formalno predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića.

Ova najava uslijedila je nakon što je društvenim mrežama počeo kružiti snimak jedne vaskršnje zbave kojoj je, između ostalih, prisustvovao i Ilić kršeći time najveće restrikcije uvedene u cilju sprečavanja širenja novog tipa korona virusa.

“Ovaj Savjet ministara, bar što se tiče predstavnika iz Republike Srpske, je izgubio svako povjerenje naroda i oni moraju da odu, rekao je Mirko Šarović”, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), kaže se u saopćenju koje je SDS poslao medijima.

Očekuju reakciju MUP-a RS-a

“Nakon jednog skandala sa ministrom Košarcem, koji je prekršio odredbe o vanrednom stanju, desio se i drugi skandal sa zamjenikom ministra civilnih poslova BiH Sinišom Ilićem, koji je za vrijeme najvećeg udara virusa korona i policijskog sata, pravio žurku u jednom objektu”, naglasio je Šarović.

On je istakao da se na snimku koji je sinoć dospio u javnost jasno vidi da je akter još jedne korona zabave Siniša Ilić, zamjenik ministra civilnih poslova BiH.

“Klub poslanika SDS-PDP će već sutra (ponedjeljak 11.5.) uputiti u proceduru inicijativu za smjenu Siniše Ilića sa pozicije ministra civilnih poslova BiH zbog kršenja odredbi o vanrednom stanju”, zaključio je Šarović.

Iz SDS-a navode da očekuju reakciju MUP-a Republike Srpske, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom RS-a propisana i zatvorska kazna do dvije godine.

Izvor: Agencije


Povezane

U Parlamentu Bosne i Hercegovine inicirana je smjena ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, zbog kršenja mjera za suzbijanje pandemije korona virusa i to slavljem u jednom sarajevskom restoranu prije tri dana. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, čiji je Košarac član, nakon objave snimka proslave, poručio je da nije isključena ni smjena tog ministra. […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO