Crna Gora: Dvije trećine građana za dijalog Vlade i SPC-a

Vlada neće komentirati pojedine medijsko-političke navode u odnosu na strukturu njenog pregovaračkog tima (EPA)

Vlada Crne Gore poštovat će želju velikog broja građana te države koji su se u istraživanju javnog mnijenja izjasnili kako je potrebno da se pitanje u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti riješi dijalogom.

Pozivajući se na istraživanja, iz Vlade su kazali kako će biti posvećeni dijalogu s Mitropolijom crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve (SPC), prenosi Anadolija.

“Imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, sa punim uvažavanjem komunicirat ćemo sa ekspertskim timom SPC-a, bez pretenzija da se bavimo pitanjem profesionalnog ili ličnog kredibiliteta njegovih članova”, kazali su iz Vlade.

Prvi sastanak u srijedu

Prvi sastanak ekspertnih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica bit će održan u srijedu.

Iz Vlade su kazali da, kako bi osigurali ambijent za uspješne pregovore, neće komentirati pojedine medijsko-političke navode u odnosu na strukturu njenog pregovaračkog tima.

“Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga. To samo potvrđuje da mnogi, kampanjom širenja dezinformacija, nastoje da onemoguće dijalog koji treba da dovede do rješenja i kompromisa, kojem je Vlada posvećena”, ocijenili su iz Vlade Crne Gore.

Izvor: Agencije