Federalni štab civilne zaštite: Policijski sat od 20 do pet sati ujutro

Iz odluke o zabrani kretanja bit će izuzeti oni koji obavljaju noćne poslove (Anadolija)

Federalni štab civilne zaštite na današnjoj vanrednoj sjednici donio je naredbu kojom je zabrana kretanja građana na snazi od 20 do pet sati ujutru.

Tako je FŠCZ odlučio promijeniti prvobitnu naredbu o zabrani kretanja građana u periodu od 18 do pet sati ujutru, koja je bila donesena 21. marta ove godine u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa, prenijela je Anadolija.

Maske i socijalna distanca

Naredbom FŠCZ-a također je naloženo da građani na ulici, odnosno na javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere, što podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu od najmanje jedan i po metar.

Nova naredba FŠCZ-a stupa na snagu u nedjelju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji su objavljeni u nedjelju ujutru, u BiH je od Covida-19 obolilo 323 ljudi (123 u FBiH i 200 u RS), a zabilježeno je i šest smrtnih slučajeva.

Izvor: Agencije

 


Povezane

U Bosni i Hercegovini do danas je registrirano 130 osoba zaraženih korona virusom.  Vlasti Brčko distrikta su jutros potvrdile da su u tom gradu zaražene dvije osobe, a potvrđeno je da je po jedna zaražena osoba u Bihaću i Visokom. Najviše zaraženih je na području Republike Srpske, 90 osoba. Više od 13.000 u tom entitetu […]

Published On 23 Mar 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO