Srbija: Suđenja okrivljenima za kršenje samoizolacije putem Skypea

Zbog kršenja mjera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba
Zbog kršenja mjera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je dopis sudovima koji će voditi postupke protiv osoba koje su prekršila mjere samoizolacije da ta suđenja organizuju putem video linka, u cilju zaštite kako zaposlenih, tako i ljudi protiv kojih se vodi postupak.

To znači da sudovi moraju imati instalirane računare sa kamerom i mikrofonom i na njima program “Skype”, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Sudovi danas treba da obavijeste Ministarstvo pravde šta su od ovih preporuka uspjeli da ispune odnosno koju su opremu osigurali, a u pojedinim sudovima se već sutra očekuju prva suđenja zbog kršenja mjere samoizolacije.

Ovaj vid saslušanja i suđenja putem Skypea odnosi se samo na okrivljene koji su prekršili ovu mjeru, odnosno izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme epidemije, dok će svi drugi okrviljeni za druga krivična djela biti procesuirani redovnim putem, ističu u Ministarstvu.

Posebni objekti

Zbog kršenja mjera samoizolacije u pritvoru se nalazi 108 osoba.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde osigurala je tri posebna objekta u okviru Uprave u kojima su smještena lica koja prekrše mjere samoizolacije i oni se nalaze u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

U Vršcu su trenutno 44 osobe, u Požarevcu 43, a u Pirotu 21.

U Beogradu je osiguran i zaseban objekat za dovođenje zadržanih osoba za koja se sumnja da su prekršili mjeru samoizolacije. Novi Sad je također već spreman za ovaj vid vođenja postupka, rečeno je Tanjugu u novosadskom pravosuđu.

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta zaražena korona virusom, objavio je Tanjug, pozivajući se na sajt Covid19.rs. U ovoj zemlji je ukupno od korona virusa preminulo šest osoba, a potvrđena su 384 slučaja zaraze.

Izvor: Agencije


Povezane

U Srbiji je još jedna osoba preminula od posljedica izazvanih korona virusom. Kako je saopštilo Ministarstvo zdravstva, četvrta žrtva je 60-godišnja žena, koja je prethodna četiri dana bila na respiratoru u Kliničkom centru u Nišu. U Srbiji su do sada registrirane 303 zaražene osobe, među njima i dva novorođenčeta. Iz vladinog Kriznog štaba najavljeno je […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO