SAD dostavio pomoć BiH u borbi protiv korona virusa

Pripadnici američke vojske predali su zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom države (Ambasada SAD-a u BiH)
Pripadnici američke vojske predali su zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom države (Ambasada SAD-a u BiH)

Humanitarna pomoć iz Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv pandemije korona virusa stigla je u Bosnu i Hercegovinu, objavila je američka ambasada u toj državi. 

Riječ je o pomoći vlade SAD-a koju su u Bosnu i Hercegovinu dostavili američki vojni avioni. U paketima su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su potrebne zdravstvenim radnicima i vojnim snagama.

“Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom Bosne i Hercegovine. Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima Bosne i Hercegovine iskazujemo već više od 25 godina”, navode iz Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini zabilježeno je 128 slučajeva zaraze korona virusom, a jedna žena u Bihaću preminula je.

Izvor: Agencije


Povezane

U BiH je do danas registrovano 128 osoba zaraženih korona virusom. Gradske vlasti Brčko Distrikta potvrdile su jutros da su u tom gradu zaražene dvije osobe. Najviše zaraženih je na području bh. entiteta Republika Srpska, 90 osoba. Više od 13.000 u tom entitetu je pod zdravstvenim nadzorom. Policija je u RS-u zbog nepoštovanja policijskog sata […]

Predsjedništvo BiH od Vijeća ministara zahtijeva da, bez odgađanja, za putnike zatvori sve granične prelaze – osim onih osam na kojima je uspostavljen karantin u šatorima. Broj zaraženih korona virusom u BiH porastao je na 93. U Federaciji BiH večeras na snagu stupa policijski čas, koji će trajati od 18 do pet sati ujutro. U […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO