SAD dostavio pomoć BiH u borbi protiv korona virusa

Pripadnici američke vojske predali su zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom države (Ambasada SAD-a u BiH)

Humanitarna pomoć iz Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv pandemije korona virusa stigla je u Bosnu i Hercegovinu, objavila je američka ambasada u toj državi. 

Riječ je o pomoći vlade SAD-a koju su u Bosnu i Hercegovinu dostavili američki vojni avioni. U paketima su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su potrebne zdravstvenim radnicima i vojnim snagama.

“Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu. Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom Bosne i Hercegovine. Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima Bosne i Hercegovine iskazujemo već više od 25 godina”, navode iz Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini zabilježeno je 128 slučajeva zaraze korona virusom, a jedna žena u Bihaću preminula je.

Izvor: Agencije