Albanskim ministrima smanjena plata tokom pandemije

Rama: Za sada nikome drugom neće biti smanjena plata (EPA)
Rama: Za sada nikome drugom neće biti smanjena plata (EPA)

Članovi albanske vlade i zastupnici primat će polovinu plate dok ne bude okončana borba protiv korona virusa, saopštio je premijer Edi Rama.

On je dodao da za sada nikome drugome neće smanjivati platu, prenisi Tanjug pozivajući se na agenciju ATA.

“Kao plan A želio sam da uvedem neku vrstu obavezne donacije za sve one koji zarađuju više, kao što su oni u velikim preduzećima ili oni koji imaju veliku platu u javnom sektoru, ali sam shvatio da bi se na to gledalo na pogrešan način i da bi bilo pogrešno interpretirano u medijima dok se država bori da isplati zarade”, rekao je Rama.

Preminule dvije osobe

Broj zaraženih korona virusom u Albaniji povećan je u četvrtak na 64 osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje. Dvije osobe su preminule od posljedica izazvanih virusom.

Institucije u Albaniji poduzele su brojne mjere protiv širenja korona virusa, kao što su zatvaranje obrazovnih ustanova, zabrane ulaska putnicima iz susjednih zemalja, obustava letova, obustava gradskog prevoza, kao i ograničenje kretanja građana.

Izvor: Agencije


Povezane

U Crnoj Gori korona virusom zaraženo je deset osoba, a pod nadzorom su oko 3.500 hiljade građana. Da bi sanirala negativne ekonomske posljedice pojave virusa, vlada je usvojila hitan paket ekonomskih mjera, od odgađanja otplate kredita bankama na tri mjeseca do jednokratne pomoći najugroženijima.

Najnovijom odlukom, od sutra ujutro se zatvaraju svi granični prelazi za cestovni, željeznički i riječni saobraćaj. U Srbiju će moći ući samo kamioni za transport robe. Prethodno su za sve komercijalne letove zatvoreni aerodromi u Beogradu i Nišu. Drugi dan se primjenjuje policijski sat – nitko ne smije biti izvan kuća od 20 sati do […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO