Preminuli Istranin bio pozitivan na COVID-19

U Hrvatskoj je od srijede potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa (EPA)

Preminuli muškarac iz Istre bio je pozitivan na korona virus prilikom provjere brisom, ali se čeka potvrda da li je preminuo od ovog virusa, kazao je u četvrtak direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak.

“Potvrđeno je jučer navečer [srijeda] testom da je osoba bila pozitivna. Međutim, je li to smrt od koronavirusa il ne, konačnu riječ treba dati patolog, nakon što se obavi obdukcija”, poručio je on, prenosi Hina.

Capak je naveo kako je u Hrvatskoj od srijede potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupno oboljelih 99.

Markotić: Pričekajmo rezultate obdukcije

“Bris kod te osobe je potvrđen kao pozivan na koronavirus. Tijekom dana će biti napravljene sve radnje koje trebaju dovesti do informacija o tome je li smrt uzrokovana korona virusom ili nečim drugim”, istaknula je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić na jutrošnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, prenijela je agencija Hina. 

Istaknula je da preminula osoba spada u rizičnu skupinu te da nemaju informaciju o bilo kakvim propustima. 

“Nije neočekivano da će u rizičnoj skupini biti smrtnih slučajeva, ali pričekajmo rezultate obdukcije. Bliski kontakti se testiraju”, rekla je Markotić.

Hrvatski mediji podsjećaju kako je u noći sa utorka na srijedu u Brtonigli preminuo stariji muškarac, koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje u korona virus.

Zaraženi bio u samoizolaciji

U srijedu je objavljeno kako je umrla osoba imala pozitivnu epidemiološku anamnezu, odnosno mogući epidemiološki kontakt sa zaraženom osobom.

“Zato je stavljena u samoizolaciju. Tijekom dana došlo je do pojave određenih blažih simptoma. Osobi je sugerirana hospitalizacija u pulskoj bolnici. No, ona je to odbila. Tijekom noći je došlo do pogoršanja i osoba je umrla. Sad ide procedura je li smrt prouzrokovana koronavirusom. Uzeti su brisevi i hitno poslani u Zagreb. Samo pozitivan nalaz može potvrditi da je smrt uzrokovana koronavirusom”, objavljeno je na konferenciji za medije u srijedu.

Izvor: Agencije


Povezane

I velike hale će biti pretvorene u bolnice, kako bi se povećao kapacitet službi za intenzivnu njegu oboljelih od korona virusa.

Published On 19 Mar 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO