BiH: Granični policajac uhapšen zbog kršenja naredbi tokom pandemije

Vijeće ministra BiH donijelo je odluku o stavljanju u 14-dnevnu izolaciju svih osoba koje u BiH dolaze iz drugih zemalja (Al Jazeera)
Vijeće ministra BiH donijelo je odluku o stavljanju u 14-dnevnu izolaciju svih osoba koje u BiH dolaze iz drugih zemalja (Al Jazeera)

Pripadnik Granične policaje Bosne i Hercegovine uhapšen je zbog zloupotrebe položaja u jeku pandemije korona virusa.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, istragom je utvrđeno da je granični policajac na Graničnom prelazu Brčko, prilikom ulaska troje državljana u Bosnu i Hercegovinu sa područja Hrvatske, zahtijevao i primio dar, kako bi im, bez odgovarajućih dokumenata, omogućio ulazak u Bosnu i Hercegovinu te ih nakon toga propustio u ovu zemljubez provedenih procedura nadležnih sanitarnih i zdravstvenih organa.

“Nakon otkrivanja navedenog događaja i provođenja istrage, državljani Bosne i Hercegovine sa šireg područja Brčkog identificirani su i locirani te je prema navedenima proveden postupak, u skladu s odredbama postupanja u procesu zaštite od širenja virusa COVID-19”, prenijela je Fena.

Bit će ispitan u Tužilaštvu BiH

Navedeni osumnjičeni bit će tokom dana priveden u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, gdje će ga ispitati postupajući tužitelj, koji će nakon toga prema Sudu Bosne i Hercegovine uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Vijeće ministra Bosne i Hercegovine u utorak je donijelo odluku o stavljanju u 14-dnevnu izolaciju svih osoba koje u Bosnu i Hercegovinu dolaze iz drugih zemalja, kako bi se spriječilo širenje krona virusa, koji je, prema posljednjim podacima, u svijetu usmrtio blizu 8.000 ljudi te zarazio više od 199.000 osoba.

U Bosni i Hercegovini su do sada registrirana 34 slučaja korona virusa.

Izvor: Agencije


Povezane

U Mostaru je potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom. Pacijent je u ponedjeljak primljen na Odjeljenje za plućne bolesti SKB Mostar sa sinom, koji je negativan na test. U periodu do utvrđivanja zaraze otac je bio u kontaktu sa više osoba, među kojima su i ljekari i drugo osoblje sa Plućnog odjeljenja. U Kriznom štabu […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO