Andrej Plenković ostaje predsjednik HDZ-a

Aktuelni predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uvjerljivo je ponovo izabran za predsjednika (Tomislav Mileti? / Pixsell)

Aktuelni predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković u nedjelju je uvjerljivo ponovo izabran za predsjednika HDZ-a, a Tomo Medved za njegovog zamjenika, pokazuju nepotpuni i neslužbeni rezultati. 

Plenković je osvojio 81 posto glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 19 posto, prenosi Hina.

Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika iz Plenkovićeva tima  „Odvažno za Hrvatsku“, ima 72 posto glasova, a Ivan Penava iz Kovačevog tima „Opcija za promjene“ njih 28 posto.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićevog tima – Oleg Butković (19 posto), Ivan Anušić (18 posto), Branko Bačić (16 posto) i Zdravka Bušić (14 posto). 

Kovač čestitao pobjedu

Kovač je Plenkoviću već čestitao na izbornoj pobjedi.

„Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a”, izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove “Opcije za promjenu”.

Prema dosad prikupljenim podacima i nakon obrađenih 280 od 586 izbornih mjesta, Plenković je osvojio 81 posto glasova, a Kovač 19 posto.

Izvor: Agencije