Vlade Kosova, Crne Gore i Sjeverne Makedonije zajedno će zasjedati

Vlada u Prištini sarađivat će sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije, potvrdio je Kurti (EPA)
Vlada u Prištini sarađivat će sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije, potvrdio je Kurti (EPA)

Premijer Kosova Albin Kurti, koji boravi u Londonu na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, najavio je da planira održavanje zajedničkih sjednica njegove vlade sa crnogorskom i Vladom Sjeverne Makedonije, prenosi Tanjug.

“Već imamo postignutih 77 sporazuma sa Albanijom. Dodaćemo novu energiju i dinamiku njihovoj primjeni”, objavio je Kurti na Facebooku.

Odnosi sa Srbijom

Najavio je da će vlada u Prištini sarađivati sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije u projektima od obostranog interesa, prenosi Kosovo online.

“Namjeravamo i zajedničke sjednice sa njima”, poručio je Kurti.

Potvrdio je i da je na sastancima u Londonu govorio o značaju ulaganja u ekonomiju, preduzetništvo mladih, informacionu tehnologiju i infrastrukturu, kao i o odnosima sa Srbijom i principu reciprociteta.

Izvor: Agencije


Povezane

Taksa od 100 posto koju je Kosovo uvelo na uvoz robe iz Srbije i Bosne Hercegovine imala je pozitivan utjecaj na ekonomiju Kosova.  To je, uz ostalo, rečeno na sastanku zastupnika opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja sa grupom domaćih proizvođača i poslovnim ljudima. Poručili su da su nezadovoljni najavom kosovskog premijera Aljbina Kurtija da […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO