Tirana inicira zajedničku kampanju za priznavanje Kosova

Cakaj predlaže da se potpišu sporazumi o podjeli troškova u kampanji lobiranja te o prenosu iskustva u eurointegracijama (EPA)
Cakaj predlaže da se potpišu sporazumi o podjeli troškova u kampanji lobiranja te o prenosu iskustva u eurointegracijama (EPA)

Vršitelj dužnosti ministra za vanjske i europske poslove Albanije Gent Cakaj izjavio je u srijedu kako je predložio vlastima Kosova da zajedničkim finacijskim sredstvima pokrenu kampanju za priznavanje Kosova.

Kako je prenijela prištinska Gazeta Express, on je rekao da je ministru vanjskih poslova Kosova Glauku Konjufci predložio da potpišu sporazum i poduzmu zajedničko lobiranje za priznavanje Kosova, prenosi Tanjug.

Također je predložio da na predstojećoj sjednici vlada Kosova i Albanije u Skadru budu potpisana dva sporazuma – o podjeli troškova u kampanji lobiranja te prijenosu iskustava u eurointegracijama.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je u srijedu da je Cakaj tom idejom unio novu nadu i dinamiku u trenutku “konsolidacije zemlje”.

Posjeta Prištini i zahvala Thacija

Thaci je, prenosi Gazeta Express, rekao da mu je Cakaj povjerio da je “Kosovo jedna od njegovih dužnosti i obveza od prvog dana rada u Ministarstvu vanjskih poslova Albanije”.

Nakon razgovora Thaci je zahvalio Cakaju, koji mu je kazao da, gdje god predstavlja Albaniju, to čini i za Kosovo.

Cakaj je danas bio prvi put u posjetu Prištini.

Gazeta Express podsjeća da je Cakaj zaslužan za formiranje koalicije albanskih stranaka iz triju općina na jugu Srbije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO