Bošković: Vulin se stavio u red anticrnogorskih elemenata

Vulin je rekao da mu je žao što je srbijanska uniforma 'toliko strašna u Crnoj Gori' (Duško Jaramaz / Pixsell)
Vulin je rekao da mu je žao što je srbijanska uniforma 'toliko strašna u Crnoj Gori' (Duško Jaramaz / Pixsell)

Ponašanje ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina prilikom posjete Crnoj Gori tragikomično je i predstavlja politički performans, ocijenio je u srijedu crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

Vulin je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori odala počast i položila vijenac na spomenik Pavlu Bulatoviću, nekadašnjem ministru odbrane Savezne Republike Jugoslavije, ubijenom u atentatu 7. februara 2000. u Beogradu.

Nakon što mu nije dozvoljeno da s oficirima Vojske Srbije u Crnu Goru dođe u uniformi, Vulin je rekao da mu je žao što je srbijanska uniforma “toliko strašna u Crnoj Gori” i da “sve što se desi u Hrvatskoj desi se na kraju i u Crnoj Gori”.

Ministar odbrane Crne Gore izjavio je da se Vulin stavio u red anticrnogorskih elemenata koji dolaze iz Srbije.

“Ako to ne smeta državnim organima Srbije, onda ne smeta ni nama”, kazao je Bošković novinarima u Briselu, prenio je portal Radio-televizije Crne Gore, pozivajući se na agenciju Mina.

‘Nacionalsocijalizam koji isijava’

Bošković je rekao da je to dobar pokazatelj Crnoj Gori kako se treba odrediti.

“Nevjerovatno je – i Crna Gora to nikada sebi ne bi dozvolila – da lične i porodične tragedije koristi u političke svrhe, radi sticanja jeftinih političkih poena”, rekao je Bošković i dodao da je Vulin “na taj način pokazao da mu ništa nije sveto niti drži do digniteta”, prenio je Tanjug.

Za Vulinovo ponašanje tokom posjete Crnoj Gori kazao je da je “tragikomično i predstavlja politički performans”.

“Njegov nacionalsocijalizam, koji isijava u posljednje vrijeme, najviše škodi interesima Srbije. Tako je i ovaj politički performans, koji je jučer izvodio po Crnoj Gori”, rekao je Bošković.

Rekao je da će se Crna Gora uvijek ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom te da poštuje državu Srbiju i svaki njen državni organ.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO