Zorka Kordić glavni pregovarač Crne Gore s Evropskom unijom

Bićemo Vlada koja će garantovati plate i penzije; bićemo uvijek transparetni, kazao je Zdravko Krivokapić (Anadolija)

Vlada Crne Gore održala je u ponedjeljak prvu sjednicu, na kojoj je imenovala Zorku Kordić za glavnog pregovarača s Evropskom unijom.

Kordić je do sada bila angažirana u uredu glavnog pregovarača i na toj poziciji će zamijeniti Aleksandra Drljevića, koji je ranije imenovan za šefa crnogorske misije u Briselu, prenosi Anadolija.

Premijer Zdravko Krivokapić je nakon sjednice saopćio kako je Božo Milonjić imenovan za generalnog sekretara, dok je Ivana Malović šefica kabineta premijera.

Milonjić je poznat kao pravni zastupnik nedavno preminulog mitropolita crnogrsko-primorskog Amfilohija, dok se Malović bavila privatnim biznisom.

“Danas smo po prvi put zajednički ušli u Vladu. Ja sa svojim ministrima, i na početku smo imali primopredaju dužnosti sa bivšim premijerom Duškom Markovićem. Očekivao sam drugačiji način primopredaje dužnosti, koji je više formalnog karaktera, ali smo imali prijatan i dobar razgovor, na kojem smo razmijenili informacije koji će biti bitni za rad nove Vlade”, kazao je Krivokapić.

Donijeti zakon o vladi

Rekao je da se što prije mora donijeti zakon o vladi, u kojem će se jasno precizirati tranzicioni period.

Pojasnio je da se na prvoj sjednici Vlada bavila imenovanjima.

“Sjednicu nijesmo završili do kraja, nastavak slijedi u popodnevnim časovima, jer želimo da se izvrši primopredaja po određnim ministarstvima. Nadam se da će početak biti zapamćen kao početak preobražaja u svakom pogledu, a najvažnije je u borbi protiv COVID-19 i boljitka u ekonomiji”, istakao je novi premijer.

“Bićemo Vlada koja će garantovati plate i penzije. Bićemo uvijek transparetni”, kazao je Krivokapić.

Izvor: Agencije