Avdullah Hoti kandidat DSK za premijera Kosova

Uvjeren sam da smo mi glavni favorit za pobjedu na parlamentarnim izborima, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da je zahvalan rukovodstvu stranke na povjerenju koje su mu ukazali (Arhiva)
Hoti je rekao da je zahvalan rukovodstvu stranke na povjerenju koje su mu ukazali (Arhiva)

Demokratski savez Kosova (DSK) odlučio je danas da aktuelni premijer Kosova Avdullah Hoti bude kandidat te stranke za premijera na prijevremenim parlamentarnim izborima početkom sljedeće godine, potvrdio je lider DSK Isa Mustafa.

Mustafa je pohvalio i visoko ocijenio rad aktuelne vlade i dodao da Hoti treba nastaviti voditi vladu i u sljedećem mandatu.

Hoti je rekao da je zahvalan rukovodstvu stranke na povjerenju koje su mu ukazali.

„Zadovoljan sam ocjenom koju je DSK dao o radu vlade. Zahvalan sam i na punom povjerenju koje sam dobio od predsjedništva da budem kandidat za premijera na ovim izborima”, rekao je Hoti, prenijela je Beta.

DPK kandiduje Envera Hoxhaja

Kazao je da će izgraditi potrebne timove sa najboljim ljudima da bi predstavili kako se upravlja, i dodao da je uvjeren da je DSK favorit za pobjedu na izborima.

„U roku od sedmicu ili dvije pojavit ću se pred građanima sa svojim upravljačkim planom. Uvjeren sam da smo mi glavni favorit za pobjedu na ovim izborima na osnovu rezultata rada ove vlade”, rekao je Hoti.

Pored DSK, do danas je svog kandidiata za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima odredila i Demokratska partija Kosova, a radi se o v.d. predsjednika stranke Enveru Hoxhaju.

Izvor : Agencije

Povezane

Višegodišnji nedostatak ulaganja u zdravstvo otežava napore Kosova u borbi protiv korona virusa. Suočena s teškoćama i veoma ograničenim kapacitetima zdravstvenog sistema, Vlada je prije gotovo tri sedmice uvela policijski sat u opštinama s većim brojem zaraženih. Mjere su počele davati rezultate. Izvještava Avni Ahmetaj. 

Pitanje izbora novog predsjednika, moglo bi voditi Kosovo ka vanrednim parlamentarnim izborima. Premijer Avdullah Hoti je najavio početak konsultacija političkih partija koje imaju dva izbora – da postignu dogovor o izboru novog predsjednika ili o datumu održavanja vanrednih izbora. Inače, predsjednik Kosova se bira posredno, u Skupštini. Iz Prištine izvještava Avni Ahmetaj.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO