Crnogorski ugostitelji najavili nepoštivanje mjera

Krajem novembra ta je zemlja imala najviše aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika u regiji.

Protest crnogorskih ugostitelja protiv vladinih mjera za suzbijanje COVID-a 19 održan u novembru u Podgorici (EPA)
Protest crnogorskih ugostitelja protiv vladinih mjera za suzbijanje COVID-a 19 održan u novembru u Podgorici (EPA)

Udruženje ugostitelja Crne Gore saopštilo je da njihovi članovi, vlasnici ugostiteljskih objekata, neće poštovati nove mjere donijete u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Iako je važećim mjerama ugostiteljskim objektima, izuzev hotela, zabranjen rad 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i 1, 2, 6, 7. i 8. januara, iz Udruženja ugostitelja je najavljeno da će njihovi članovi 24. i 25. decembra poslije 16 sati otvoriti svoje objekte.

Za 28. decembar najavili su masovni protest ispred zgrade Vlade Crne Gore zbog posljednjih mjera Ministarstva zdravlja, ako do njihove izmjene ne dođe narednih dana, prenosi Tanjug, pozivajući se na crnogorske medije.

Ugostitelji zahtijevaju da im se omogući normalno obavljanje djelatnosti za vrijeme praznika, u skladu sa postojećom situacijom.

Protest ugostitelja

Saopštili su da će se u četvrtak okupiti ispred katedrale Sv Tripuna u Kotoru, da bi čestitati praznik pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, ali i pokazali solidarnost sa svim ugostiteljima u Crnoj Gori u ovim teškim vremenima.

“Najnovije mjere Ministarstva zdravlja donijete su bez ikakve konsultacije i saradnje sa privatnim sektorom, konkretno sektorom turizma i ugostiteljstva, a direktno se odnose i najviše pogađaju upravo taj segment privrede”, saopćilo je Udruženje ugostitelja Crne Gore.

Približno 5.000 crnogorskih građana izjavilo je ranije da je u periodu od aprila do septembra dobilo otkaz isključivo zbog korona virusa, pokazuje istraživanje zvanične statistike o utjecaju pandemije na tržište rada u Crnoj Gori.

Iako je tokom ljeta Crna Gora postala prva korona free zona u regiji, krajem novembra ta je zemlja imala najviše aktivno oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika, zbog čega zdravstvene vlasti uvode stroge epidemiološke mjere, koje dodatno opterećuju privredu te zemlje.

Izvor : Agencije

Povezane

U Crnoj Gori primjenjuju se nove mjere u suzbijanju epidemije. Dva sata skraćeno je vrijeme rada ugostiteljskih i uslužnih objekata, a za toliko je produžen period zabrane napuštanja objekata stanovanja. Od juče je u toj zemlji preminulo 6 osoba, 570 je novooboljelih dok je aktivno 11.111 slučajeva. Iz Podgorice izvještava Milica Marinović.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO