Srbija produžila radno vrijeme tržnih centara i uslužnih djelatnosti

Nove mjere Kriznog štaba stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

U kafićima i restoranima neće biti muzike, rekao je Branislav Tiodorović (EPA)

Novom odlukom Kriznog štaba Srbije, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica i uslužnih dejlatnosti bit će produženo do 20:00 sati, saopćio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

“Vlada će danas usvojiti da se rad tržnih centara produži do 20:00 sati. Važno je da COVID redari sprovode kontrolu”, rekao je on i dodao da će i sve uslužne djelatnosti (frizeri, kozmetičari…) radnim danom raditi do 20:00 sati, jer je to potreba stanovništva, prenosi Tanjug.

Istakao je da je mjere stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka.

Ovih pet dana poslužit će da se analizira i procijeni epidemiološka situacija, od čega će zavisiti da li će mjere biti produžene, promijenjene ili dopunjene, pojasnio je.

Bez muzike u kafićima i restoranima

U kafićima i restoranima neće biti muzike, rekao je Tiodorović.

“Smatra se da su uz muziku ljudi opušteniji i da tako dolazi do prenošenja virusa”, naveo je Tiodorović.

Dodao je da je došlo do smanjenja broja prvih pregleda u COVID ambulantama.

“Bilo bi dobro da je došlo do većeg smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama, ali to očekujemo narednih dana. U Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje je najveći pritisak na kovid bolnice”, kazao je Tiodorović.

Radno vrijeme kafića i restorana, tržnih centara, uslužnih djelatnosti i svih prodavnica, osim prehrambenih, do sada je bilo do 17:00 sati, a vikendom su svi ti objekti bili zatvoreni.

Izvor: Agencije