BiH: Na Kozari pronađena tijela i ostaci aviona za kojim se tragalo

Spasilački timovi pronašli su u petak na području planine Kozara u sjevernoj Bosni ostatke malog aviona koji je nestao s radarskih ekrana dan ranije (MUP RS)

Pronađena su dva tijela u blizini olupine sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen jučer, u sela Subotići, na planini Kozari u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MUP-a bosanskohercegovačkog entieta Republika Srpska u petak kasno poslije podne.

Nešto ranije spasilački timovi pronašli su u petak na području planine Kozara u sjevernoj Bosni ostatke malog aviona koji je nestao s radarskih ekrana dan ranije i čija je sudbina od tada bila nepoznata.

Olupina aviona opisanog kao sportska letjelica identificirana je na nepristupačnom terenu a otkrili su je pripadnici posebne policijske jedinice. 

“Informirali smo Tužiteljstvo BiH. Poduzimaju se daljnje mjere i bit će obavljen očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja”, kazala je glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Miljanović, prenijela je Hina.

U letjelici koja se iz još nepoznatih razloga srušila bile su dvije osobe, žena državljanka Rumunije koja je pilotirala i muškarac sa državljanstvom Srbije.

Avion korišten za bacanje cjepiva životinjama

Oni tokom leta kontroli nisu prijavili nikakve poteškoće a avion je nestao tokom leta od Velike Kladuše ka Banjoj Luci.

Potraga za njihovim tijelima je nastavljena.

Prema informacijama koje su ranije objavili lokalni mediji, avion je angažiran kako bi po šumskim predjelima bacao tablete s oralnim cjepivom protiv bjesnoće.

Takva se vrsta cjepiva koristi radi zaštite lisica.

Izvor: Agencije