U Srbiji zabrana rada ugostiteljskim objektima vikendom

Restorani, kafići i barovi radit će svakog radnog dana do 17:00 sati
Restorani, kafići i barovi radit će svakog radnog dana do 17:00 sati

U Srbiji bi od petka, 4. decembra, trebale na snagu stupiti nove epidemiološke mjere protiv širenja korona virusa, kojima će rad ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti biti skraćen do 17:00 sati, dok će vikendom biti uvedena zabrana rada, osim za prehrambrene prodavnice, koje će moći raditi svakog dana do 21:00 sat.

Mjere je predložio Krizni štab za borbu protiv korona virusa, Vlada Srbije trebala bi ih usvojiti u srijedu, dok bi njihova primjena počela od petka, prenosi Anadolija.

Samo će apoteke, dostava hrane i benzinske pumpe moći raditi neograničeno, svih sedam dana u sedmici.

Pozorišta i kina moći će raditi svakog dana do 17:00 sati, pa i vikendom, pijace će radnim danima raditi uobičajeno, a vikendom od 6:00 do 15:00 sati.

Još 8.000 zaraženih i 48 umrlih

Ugostiteljske i trgovačke firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, fitness centri, teretane i vježbaonice, spa centri i bazeni radit će svakog radnog dana do 17:00 sati, a vikendom, odnosno od petka u 17:00 sati do ponedjeljka u 5:00 sati ujutro, bit će uvedena zabrana rada.

Sada u zemlji ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 18, a prodavnice do 21 sat, kao i drugi prodajni objekti, kozmetički, frizerski i saloni ljepote i teretane i vježbaonice, a koji se ne nalaze u sklopu tržnih centara.

U Srbiji je u posljednja 24 sata korona virusom zaraženo još 7.999 osoba, najviše u jednom danu od početka pandemije, a preminulo je još 48 pacijenata.

Izvor: Agencije


Povezane

U Srbiji je zaraženo više od 2.400 zaposlenih u zdravstvu. Zlatibor Lončar, ministar zdravstva, izjavio je da je broj zaraženih medicinara zabrinjavajući. Iz kriznog štaba Srbije poručuju da je epidemijska situacija izuzetno ozbiljna, ali pod kontrolom. Prema posljednjim podacima, zaraženo je jos skoro 8.000 ljudi, dok je 57 osoba preminulo. Rade Panić, predsjednik Sindikata ljekara […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO