Abazović: Imam zamjerke na novu vladu, ali je podržavam

Dritan Abazović kaže da je najvažnije što prije formirati novu vladu Crne Gore (EPA)
Dritan Abazović kaže da je najvažnije što prije formirati novu vladu Crne Gore (EPA)

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i kandidat za ministra odbrane izjavio je u subotu da je najvažnije što prije formirati novu vladu, kako bi se ona što prije uhvatila u koštac s nagomilanim problemima u Crnoj Gori.

“Manje je bitno ko će personalno biti u vladi. Ko god bude, svoj posao će raditi odgovorno, pošteno i u korist građana. Dajem obećanje da sa mnom neće biti nikakav problem. Najvažnije je da proces dovedemo do kraja i da građani dobiju, po prvi put u istoriji, vladu koja je reformska i koja će uraditi mnoge stvari koje ona prethodna nažalost nije”, rekao je on za televiziju Nova S.

Izrazio je očekivanje da prilikom glasanja za novu vladu neće biti problema i da će “sve kolege iz bivše opozicije glasati za predlog mandatara”, prenosi Tanjug.

Apelirao je da se sjednica sazove što je ranije moguće, a povodom rješenja koja je ponudio mandatar Zdravko Krivokapić, kaže da ima zamjerke, ali da ipak podržava njegove odluke.

Smatra da je trebalo biti predstavnika manjinskih naroda unutar vlade, ali dodaje da računa na najavu mandatara da će to zadovoljiti kroz neke druge koncepcijske pristupe unutar organizacije.

Ministar odbrane treba biti civil

“Volio sam da bude više žena. Četiri resora su spojena u jedan, imao sam dilemu da li će to da poveća efikasnost, ili da je umanji. Ali, to su neke lične opservacije, koje će vrijeme da pokaže da li su ispravne”, rekao je.

Abazović, povodom kritika što će baš on biti predložen za ministra odbrane iako nije vojno lice, kaže da misli da je njegova građanska pozadina prednost, a ne nedostatak.

Navodi da je Crnoj Gori potreban ministar odbrane koji je civil, a ne vojno lice, “jer želimo da afirmišemo pacifistički koncept odbrane”.

Dodaje da je spreman preuzeti tu funkciju ako mandatar procijeni da može biti od koristi, ali da neće praviti problem ako je procjena da ministar odbrane treba biti neko drugi.

“Bilo bi arogantno da pričam o svojoj ekspertizi, ali mislim da moj CV malo ko ima, a i moje kontakte. Ne želimo da taj resor pretvorimo u mračan, kao što je to bilo u prošlom periodu. U tom kontekstu, ministar odbrane bi trebalo da se vodi tim načelima”, zaključio je Abazović.

Izvor: Agencije


Povezane

Mandatar za sastav vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je predstavnicima tri pobjedničke koalicije predstavio svoj prijedlog ministara za sastav vlade koja će, prema ranijem dogovoru, biti ekspertska i imati mandat na godinu. Najavljeno je da će imati ukupno 12 ministarstva, za razliku od aktuelne, koja je imala 22 resora. Kamere Al Jazere zabilježile su reakcije Andrije Mandića i Milana […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO