Andrej Plenković pozitivan na korona virus

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozitivan je na korona virus, objavila je u ponedjeljak Vlada Hrvatske.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić izjavio je da je, “slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade obavio u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost korona virusa te da mu je nalaz pozitivan”.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana, nakon što je u subotu potvrđeno da je njegova supruga pozitivna na korona virus.

Supruga zaražena korona virusom

Ona se testirala nakon to je dobila temperaturu i ispostavilo se da je zaražena korona virusom.

Istog dana testirao se i Plenković, ali mu je nalaz tada bio negativan.

Plenković se, kako se navodi, trenutno osjeća dobro, a aktivnosti i obveze nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Vlada Hrvatske usvojila je set mjera za pomoć privrednicima, čije je poslovanje ugroženo zbog korona virusa. Mjere podrazumijevaju obavezu vlade da svakom radniku koji ne bude radio zbog zatvaranja objekata isplati platu od oko 500 eura. Poduzetnicima će biti na raspolaganju brzi krediti za likvidnost, a država će na sebe preuzeti fiksne troškove poput najma […]

Vlada Hrvatske na današnjoj sjednici trebala bi usvojiti mjere za pomoć privrednicima, čije je poslovanje ugroženo zbog korona virusa.  Ima li vlada mogućnosti da ispuni zahtjeve ugostitelja i poduzetnika iz srodnih djelatnosti pitali smo Nikolinu Zavišić koja izvještava iz Zagreba.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO