Picula: U novoj vladi Crne Gore ne treba biti kompromitiranih

Tonino Picula: Evropska unija i njene institucije se ne miješaju u proces formiranja nove crnogorske vlast (EPA)
Tonino Picula: Evropska unija i njene institucije se ne miješaju u proces formiranja nove crnogorske vlast (EPA)

U interesu crnogorskih građana je da u izvršnoj vlasti budu nekompromitirani ljudi, a Evropska unija će sarađivati s izabranima, jer ona njihov izbor ne može osporavati, izjavio je Tonino Picula, izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Za podgoričke Vijesti je kazao da ohrabruje najnovija etapa međustranačkog dogovaranja o strukturi i sastavu nove vlade i smatra da su razumljiva određena razmimoilaženja koalicionih partnera, prenosi Tanjug.

Bez miješanja EU-a u formiranje vlade

Naglasio je da se EU i njene institucije definitivno ne miješaju u proces formiranja nove crnogorske vlasti i podsjetio da je ranije istakao da je pohvalna demokratska zrelost koju su pokazali crnogorski građani respektabilnim odzivom na izbore u teškim uvjetima pandemije.

“Ohrabruje i najnovija etapa međustranačkog dogovaranja o strukturi i sastavu nove vlade. Poznata je izreka kako se s koalicijama lakše dolazi na vlast, ali se teže vlada. S obzirom na to da se radi o premijernom procesu, jer demokratske tranzicije vlasti u Crnoj Gori do sada nije bilo, razumljiva su određena razmimoilaženja koalicionih partnera”, rekao je Picula.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO