URA: Abazović dobio ozbiljne prijetnje smrću

Izvršni direktor crnogorskog Građanskog pokreta URA Zoran Mikić izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je Dritan Abazović, jedan od lidera opozicije u Crnoj Gori, primio ozbiljne prijetnje smrću, javila je novinarka Al Jazeere iz glavnog crnogorskog grada Podgorice Milica Marinović.

Tanjug prenosi, pozivajući se na podgoričke Vijesti, kako Uprava policije Crne Gore ne raspolaže informacijama da je Abazović ugrožen od šefa jednog kriminalnog klana u regiji, ali će, dalje se navodi, poduzeti opsežne mjere da to ispitaju i utvrde.

Podgoričkom dnevniku je to rečeno iz Uprave policije u odgovoru na pitanje da li imaju saznanja da je lideru izborne liste Crno na bijelo život ugrožen od mafijaškog klana na čijem je čelu višestruko osuđivana osoba, koja se teretila i za ubistva i prodaju droge…

„Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provjera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbjednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina“, piše u odgovoru policije Vijestima.

Iz Uprave policije su najavili opsežne provjere radi utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se utvrdi da je Abazoviću ugrožena sigurnost, neodložno će, kažu, o svemu biti upoznat nadležni državni tužitelj i bit će provedene aktivnosti na zaštiti oštećenog i njegove imovine.

Bez komentara

Direktor URA Mikić, kako prenosi Tanjug, kaže da tom pokretu još nije odgovoreno na zahtjev o procejni sigurnosti Abazovića, upućen Upravi policije 3. septembra. Nezvanično iz GP URA Vijestima je rečeno da raspolažu informacijama – da Abazoviću prijeti jedan od bitnijih kriminalnih igrača iz regije i da je u taj slučaj navodno uključen i jedan državljanin Crne Gore, koji živi u inostranstvu.

Iz Agencije za nacionalnu sigurnost i, kako navode, jedne policije iz okruženja nisu odgovorili na pitanja o prijetnjama Abazoviću, a Abazović nije želio komentirati navode o njegovoj ugroženosti, navodi list iz Podgorice, te podsjeća kako su se prve informacije da je Abazović ugrožen pojavile nekoliko dana nakon parlamentarnih izbora 30. augusta.

Abazović je o tome govorio u intervjuu za bh. TV Face, ne precizirajući koji kriminalci mu prijete. Nakon toga je podgorički sedmičnik Monitor objavio da je Abazović tada dobio upozorenja iz kavačkog kriminalnog klana, jer se odbio sastati sa šefovima te organizacije.

Izvor: Agencije