U Sarajevu preminuo novinar Sead Hadžijahić

Sead Hadžijahić je karijeru počeo 1969. godine (Fena)
Sead Hadžijahić je karijeru počeo 1969. godine (Fena)

Pionir bh. sportskog novinarstva Sead Hadžijahić preminuo je u Sarajevu, potvrdio je Hadžijahićev prijatelj i sekretar Košarkaškog kluba Bosna Royal Stjepan Boško Grubnić.

“Nažalost, napustio nas je i Sejo. Već godinama smo se svakodnevno družili s još nekoliko penzionera i sportskih radnika. Prekjučer je bio na druženju oko 10:00 sati, a danas su nam javili tužnu vijest da je preminuo. To je veliki gubitak za naš grad i državu. U posljednje vrijeme je imao problema s visokim šećerom, koji nije mogao kontrolirati”,  rekao je Grubnić za sarajevski portal Faktor, prenosi Fena.

Sead Hadžijahić je rođen 14. maja 1943. godine u Zagrebu, a cijeli radni vijek proveo je radeći i gradeći Televiziju Bosne i Hercegovine, odnosno nekadašnju Televiziju Sarajevo.

Više od 2.000 televizijskih prenosa

Karijeru je počeo 1969. godine, a za četiri desetljeća rada realizirao je više od 2.000 televizijskih prenosa i izvještavao sa devet Olimpijskih igara, uključujući Sarajevske, na kojima je bio jedan od rukovodilaca kompletnog programsko-produkcijskog projekta tadašnje Jugoslovenske radio-televizije (JRT).

Ostat će upamćen i po tome što je komentirao utakmice sva tri evropska klupska prvaka iz Bosne i Hercegovine u njihovom pohodu na titule prvaka Evrope – rukometaša Borca iz Banje Luke, košarkaša Bosne iz Sarajeva i košarkašica Jedinstva Aida iz Tuzle.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO