Srbija zainteresovana za turske bespilotne letjelice

Vučić je rekao da je Srbiji uvijek u interesu da osnaži i pojača svoju gotovost i spremnost za odbranu (EPA)
Vučić je rekao da je Srbiji uvijek u interesu da osnaži i pojača svoju gotovost i spremnost za odbranu (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je Srbija veoma zainteresovana za nabavku turskih bespilotnih letjelica Bayraktar.

“Veoma su nam interesantni sistemi bespilotnih letelica i svakako ćemo ih u budućnosti kupovati više, a da li ćemo postići dogovor sa turskom stranom ili ne, to ćemo da vidimo. U svakom slučaju reč je o veoma dobrim bespilotnim letelicama, moram da pohvalim turske proizvođače”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Kazao je i da je Srbiji uvijek u interesu da osnaži i pojača svoju gotovost i spremnost za odbranu.

“Mi nikome niti pretimo, niti ćemo koga da napadamo, ali moramo uvek da budemo spremni da ne bismo bili iznenađeni, kao što su neki nedavno, ipak, bili iznenađeni. I u skladu sa tim preduzimamo sve korake i mere i nije nam lako pošto moramo da izdvajamo značajna finansijska sredstva da bi išli u korak sa zemljama koje su vojno svrstane”.

‘Mudro ulaganje’

Vučić je naglasio da je Srbija istinski i iskreno vojno neutralna zemlja, kao i da Srbija želi sama da čuva, brani i štiti svoje nebo, kao i zemlju.

Ipak, to zahtijeva velika ulaganja, rekao je Vučić i dodao da će to pokazati kao veoma pametno i mudro ulaganje.

“Vidim šta se zbiva u različitim savezima i blokovima i važno je da mi to možemo ekonomski da podnesmo i da nam zemlja ide napred, ali tako da budemo uvek čvrsti i možemo da odvratimo svakog potencijalnog agresora na našu zemlju”, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO