Čović odbacuje optužbe da se s Dodikom dogovorio o raspadu BiH

Dodik je iznio svoj stav o budućem vremenu, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović (EPA)
Dodik je iznio svoj stav o budućem vremenu, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović (EPA)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je u četvrtak optužbe da se s vodećim srpskim dužnosnikom Miloradom Dodikom dogovorio o raspadu Bosne i Hercegovine i dodao da se o najvažnijim reformama u toj zemlji moraju dogovoriti sva tri naroda.

Dodik je u ponedjeljak rekao da će Srbi i Hrvati predložiti model funkcioniranja te zemlje uz alternativu “razdruživanja”, nakon čega su bošnjački političari i mediji osudili i Dodika i Čovića.

Čelnik Hrvatske demokratske zajednice BiH tvrdi da s time nema nikakve veze. “On je iznio svoj stav o budućem vremenu, a ne o prošlome vremenu kako je to netko interpretirao, pa je ispalo kao da smo nešto dogovorili. Apsolutno ne”, rekao je Čović na konferenciji za medije u Mostaru, prenijela je Hina.

Tri naroda

Pojasnio je kako se o najvažnijim reformama vezanim za budućnost ove zemlje ne mogu dogovarati iza leđa jedne od triju strana.

“Moj stav nije nikada da dvije strane dogovaraju nešto o Bosni i Hercegovini, jer za stolom o ozbiljnim pitanjima moraju biti sve tri strane”, istaknuo je Čović.

Vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije je ocijenila da Dodikov istup samo potvrđuje zabrinutost zbog odvojenih susreta koje Dodik i Čović imaju s najvišim dužnosnicima Hrvatske i Srbije.

Izvor: Agencije


Povezane

“U slučaju pobjede Bidena pokušaće se obnoviti slomljena euroatlantska veza i zemlje regije će morati malo više gledati na integrativni Zapad, bez da biraju Ameriku, NATO ili EU. Biden će pokušati stvoriti atmosferu unificiranog Zapada gdje neće biti prostora da se bira s kim bi sada i koji je lider za mene bolji. Tako da bi pobjeda Bidena […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO