Čović odbacuje optužbe da se s Dodikom dogovorio o raspadu BiH

Dodik je iznio svoj stav o budućem vremenu, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović (EPA)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je u četvrtak optužbe da se s vodećim srpskim dužnosnikom Miloradom Dodikom dogovorio o raspadu Bosne i Hercegovine i dodao da se o najvažnijim reformama u toj zemlji moraju dogovoriti sva tri naroda.

Dodik je u ponedjeljak rekao da će Srbi i Hrvati predložiti model funkcioniranja te zemlje uz alternativu “razdruživanja”, nakon čega su bošnjački političari i mediji osudili i Dodika i Čovića.

Čelnik Hrvatske demokratske zajednice BiH tvrdi da s time nema nikakve veze. “On je iznio svoj stav o budućem vremenu, a ne o prošlome vremenu kako je to netko interpretirao, pa je ispalo kao da smo nešto dogovorili. Apsolutno ne”, rekao je Čović na konferenciji za medije u Mostaru, prenijela je Hina.

Tri naroda

Pojasnio je kako se o najvažnijim reformama vezanim za budućnost ove zemlje ne mogu dogovarati iza leđa jedne od triju strana.

“Moj stav nije nikada da dvije strane dogovaraju nešto o Bosni i Hercegovini, jer za stolom o ozbiljnim pitanjima moraju biti sve tri strane”, istaknuo je Čović.

Vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije je ocijenila da Dodikov istup samo potvrđuje zabrinutost zbog odvojenih susreta koje Dodik i Čović imaju s najvišim dužnosnicima Hrvatske i Srbije.

Izvor: Agencije