SNS osvojio 37 mandata u Šapcu

Izborna lista Aleksandar Vučić - Za našu decu osvojila je 37 mandata (EPA)
Izborna lista Aleksandar Vučić - Za našu decu osvojila je 37 mandata (EPA)

Gradska izborna komisija u Šapcu usvojila je danas izvještaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Grada Šapca, kao i odluku o dodjeli odborničkih mandata, prenosi Tanjug.

Izborna lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 37 mandata, izborna lista Nebojša Zelenović – Šabac je naš 22 mandata i izborna lista Jelena Milošević – Novi tim za Šabac sedam mandata.

Slijedi izdavanje uvjerenja

Po jedan mandat osvojili su izborna lista Ruska stranka – Slobodan Nikolić, izborna lista Ujedinjena Demokratska Srbija – Prilika i izborna lista dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija.

Izborna komisija Grada Šapca će, u skladu sa članom 45. Zakona o lokalnim izborima, kandidatima kojima je dodelila mandat izdati uvjerenja da su izabrani za odbornike Skupštine grada Šapca.

U Šapcu su nakon izbora 21. juna izbori djelimično ponavljani još dva puta, 5. septembra i 3. oktobra, a nakon svih glasanja, Srpska napredna stranka je proglašavala pobjedu, dok dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da su izbori zbog nepravilnosti bili neregularni, podsjeća agencija Beta.

Zbog toga je i deset članova Gradske izborne komisije iz njegove stranke “Zajedno za Srbiju” napustilo rad tog tijela, odnosno nisu učestvovali u proglašenju rezultata izbora.

Izvor: Agencije


Povezane

Skoro tri mjeseca nakon izbora u Srbiji, Šabac nema novo lokalno rukovodstvo. U jednom od rijetkih gradova u kojima SNS nije bila na vlasti, lokalni izbori održavani su tri puta na nekim biračkim mjestima zbog prijavljenih nepravilnosti. Dok dosadašnji gradonačelnik Šapca tvrdi da su izbori pokradeni, predstavnici SNS u tom gradu proglašavaju pobjedu.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO