Dvoje mrtvih i 18 povrijeđenih u sukobu migranata u Bihaću

Dvije osobe ubijene su u srijedu navečer u sukobu migranata u bihačkom naselju Žegar, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK).

“Sinoć u 22:15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar, koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata te da ima povrijeđenih”, kazao je za Fene glasnogovornik MUP-a USK-a Ale Šiljdedić.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola, koje su potvrdile navode prijave.

“Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško povrijeđeno, a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistana, a sve povrede su nanesene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama, oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana”, kazao je Šiljdedić.

MUP traga za izvršiteljima

O svemu je obaviješten tužilac, koji je konstatirao da se radi o krivičnom djelu ubistva.

U toku je istraga, kao i potraga za izvršiteljima.

“Nažalost, teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren, ali najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično djelo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području cijelog USK-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice”, kazao je Šiljdedić.

Izvor: Al Jazeera i agencije