Vučić: Srbija i Hrvatska moraju imati bolje odnose

Vučić kaže da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod 'šakom jada', ali da je, bez ozbira na to, čestitao Milanoviću (EPA)
Vučić kaže da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod 'šakom jada', ali da je, bez ozbira na to, čestitao Milanoviću (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je kako je Srbija otvorena za suradnju s Hrvatskom i da će dvije zemlje morati imati “suštinski bolje odnose” iako je, kako je primijetio, “malo koji svjetski državnik” nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, prenosi agencija Tanjug.

Upitan što očekuje u odnosima Srbije i Hrvatske, Vučić je rekao da će Srbija s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

“Pozdravićemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama”, rekao je Vučić za TV Pink, kako prenosi agencija. 

‘Saradnja je ključna reč, a da li ćemo uspeti…’ 

Kazao je da je Srbija vrlo otvorena za suradnju s Hrvatskom i da je ona nužna žele li obje zemlje opstati na ovim prostorima i zaustaviti veliki odljev ljudi, koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

“Saradnja je ključna reč, a da li ćemo uspeti…”, rekao je Vučić i dodao da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod “šakom jada”, ali da je, bez ozbira na to, čestitao Milanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

“Želim da verujem da je to rečeno u nekom trenutku u kojem… ne znam šta se dogodilo. U svakom slučaju, mi ćemo morati suštinski da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i Hrvatima”, rekao je Vučić.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO