Privedeno još deset napadača na Srbe kod Knina

Zbog napada u Uzdolju 21. augusta nedavno su privedene četiri osobe, kojima je nakon ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomjesečni pritvor (Al Jazeera)
Zbog napada u Uzdolju 21. augusta nedavno su privedene četiri osobe, kojima je nakon ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomjesečni pritvor (Al Jazeera)

Hrvatska policija privela je danas još deset osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja koje se povezuju s nedavnim napadom na osobe srpske nacionalnosti u Uzdolju kod Knina dok su u kafiću gledale utakmicu beogradske Crvene zvezde i švicarske ekipe Young Boys.

U saopćenju policije precizira se da su oni privedeni u prostorije Policijske uprave šibensko-kninske, a povezuju se s krivičnim djelima nasilničkog ponašanja, nanošenja fizičkih povreda i oštećenja tuđe stvari, prenosi agencija Beta.

“Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavještenja koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenih djela na štetu pet osoba”, navela je policija i najavila da će javnost po završetku kriminalističke istrage biti obaviještena o daljnjim aktivnostima.

Zbog napada u Uzdolju 21. augusta nedavno su privedene četiri osobe, kojima je nakon ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomjesečni pritvor.

U napadu povrijeđeno pet osoba

Policija ih tereti da su dogovorno ušli u kafić u Uzdolju znajući da u njemu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prijenos utakmice Crvene zvezde, a cilj im je bio da se s njima obračunaju kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Napadači, maskirani fantomkama, majicama i maramama, s raznim drvenim i metalnim predmetima upali su u kafić i uz pogrdne riječi počeli uništavati inventar i fizički napadati goste.

U napadu je povrijeđeno pet osoba, a šteta se procjenjuje na približno 3.400 eura.

Za krivično djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje fizičkih povreda, a predviđena kazna za oštećenje tuđe stvari iznosi od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO