Mediji: Policija u Zadru privela više osoba zbog prijetnji Pupovcu

Milorad Pupovac
Iz zadarske policije poručuju da je provedena opsežna kriminalistička istraga i da se utvrđuju okolnosti događaja (Al Jazeera)

Zadarska policija pretražila je više kuća i privela više osoba u Hrvatskoj koje se dovode u vezu s prijetećim grafitima i plakatima koji su prije četiri dana osvanuli na ulazu u Donje Ceranje, rodno selo predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, javio je Dalmatinski portal.

Ivana Grbin, glasnogovornica Policijske uprave u Zadru, izjavila je da je od samog događaja provedena opsežna kriminalistička istraga i da se utvrđuju okolnosti tog događaja, prenosi Tanjug.

U ponedjeljak ujutro zadarska Policijska uprava dobila je dojavu da su na cesti na ulazu u Donje Ceranje uvredljivi grafiti.

Prijeteće poruke

Preko ploče s imenom sela bio je ispisan grafit “Ubi Srbina”, a u blizini je zalijepljen plakat na kojem je Pupovčeva fotografija i tekst u kojem ga se proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom.

Pupovac se našao na meti kritika nakon svojih ocjena u kojima je usporedio modernu Hrvatsku s NDH nakon nedavnog incidenta u kojem su gosti kafića srpske nacionalnosti u Uzdolju i Đevrskama kod Knina napadnuti dok su gledali prijenos nogometne utakmice beogradske Crvene zvezde i švicarske ekipe Young Boys, pri čemu je bilo i ozlijeđenih.

Izvor: Agencije