Veseli: Izbori jedini izlaz iz krize na Kosovu

Veseli: Građani zaslužuju vladavinu koja će im doneti razvoj, perspektivu, borbu protiv korupcije (EPA)

Lider Demokratske partije Kosova i predsjednik kosovske Skupštine Kadri Veseli rekao je kako njegova partija ne podržava tehničku vladu i kako su izbori neizbježni i jedini način za izlazak iz krize, prenose agencije.

„Istina je kako su postojale ponude da se ovaj mandat produži do 2021. godine, sa novim mandatarom za premijera iz Demokratske partije Kosova, odnosno da to budem ja. Bilo je i ponuda od partija koje u javnosti zagovaraju što ranije prevremene izbore“, kazao je Veseli za Radio Slobodna Evropa.

To se, kako je istakao, neće desiti zbog okolnosti u kojima se Kosovo nalazi trenutno.

„Građani zaslužuju vladavinu koja će im doneti razvoj, perspektivu, borbu protiv korupcije. To su najveći prioriteti na Kosovu, zapošljavanje i borba protiv korupcije“, kazao je Veseli.

Lažni patriotizam

Dodao je kako se Kosovo mora orijentirati prema ekonomskom razvoju i kako se mora osloboditi „lažnog patriotizma nakon 20 godina“.

„Doveli su Kosovo između identiteta Kosovar ili Albanac? Voli li nacionalnu ili državnu zastavu? Da li je za nacionalno ujedinjenje ili za Republiku Kosova? Neko ko podržava Albance ili Srbe? Da li ste za Kosovo ili za Srbiju?“, naveo je.

Rekao je i kako je dosadašnja vlada imala nekoliko pozitivnih odluka, ali da je sve krenulo po zlu kada se krenulo sa „pseudo patriotskim ciljevima“.

Izvor: Agencije