Grabar-Kitarović će se kandidirati za drugi predsjednički mandat

Kolinda Grabar-Kitarović bit će predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice (EPA)

Predsjednik Vlade Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u Rijeci, prije sastanka sa stranačkim članstvom, u izjavi za novinare najavio da će se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kanididrati za još jedan mandat te da će biti kandidatkinja HDZ-a.

Upitan je li zlorabila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti za najavu nove kandidature, Plenković je kazao da su to „ocjene dijela medija i njezinih kritičara“, prenosi Hina.

„Ona je rekla da je došla na Dan pobjede kao predsjednica i da će dolaziti sljedećih pet godina“, rekao je, dodajući da su sve ostalo interpretacije.

‘Dobra motivacija za dobar posao’

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica iz ovih krajeva. Kazao je da će se na sastanku predstaviti članstvu, što je sve Vlada učinila za ovu županiju. 

Bit će to dobra motivacija da svi zajedno odradimo dobar posao na predsjedničkim izborima ovdje, gdje predsjednica ima veliku potporu, rekao je Butković.

Na sastanak HDZ-a PGŽ u Rijeci došli su i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Sastanak je priređen nakon posjeta premijera i ministara Brodogradilištu 3. maj u Rijeci.

Izvor: Agencije

 


Povezane

Hrvatska slavi Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. Prije 24 godine hrvatska je vojska ušla u Knin i vojnom operacijom Oluja prekinula srpsku okupaciju. Oslobođena je gotovo petina hrvatskog teritorija, a napravljeni su i temelji za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Akcijom Oluja prekinuta je i trogodišnja blokada bihaćke enklave. U Washingtonu je Ivica […]

Published On 05 Aug 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO