Šesterostruki ubica iz Zagreba s jednom od žrtava imao dijete

Muškarac koji je u četvrtak navečer u Novom Zagrebu ubio šest osoba, prilikom hapšenja je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Osumnjičeni je lociran u Brezovici, a prilikom hapšenja je oduzeo sebi život, što je policija potvrdila porukom nešto iza četiri sata ujutro.

„Još tijekom očevida policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom uhićenja počinio je samoubojstvo“, napisali su iz policije.

Preživjela samo beba

Teški zločin u Zagrebu, u Cimermanovoj ulici u naselju Kajzerica, dogodio se u oko 21.30 sati.

U pokolju je ubijeno šest osoba, od kojih su dva muškarca, tri žene i jedno dijete od 10 godina.

Preživjela je samo sedmomjesečna beba, koja, kako se navodi u informacijama u medijima, nije povrijeđena.

Policija je na jutrošnjoj konferenciji za štampu objavila da je šesterostruki ubica i samoubica 36-godišnji vozač taksija koji je s jednom od žrtava imao zajedničko dijete, a žrtve tog nezapamćenog zločina bile su porodično povezane.

„Policija i dalje istražuje šesterostruko ubojstvo koje se sinoć oko 21 sat dogodilo na Kajzerici. Dva muškarca, tri žene i 10-godišnje dijete pronađeni su mrtvi u Cimermanovoj ulici. Riječ je o članovima obitelji i jednoj mlađoj muškoj osobi za koju će se utvrditi kako se ona pronašla u toj porodici“, kazao je načelnik zagrebačke policijske uprave Marko Rašić na konferenciji za novinare.

Potvrđeno je da je počinitelj 36-godišnji vozač taksija rođen u Vukovaru, koji je s jednom od žrtava imao zajedničko dijete. 

Dijete zbrinuto u odgovarajuću ustanovu

„Dijete pronađeno u kući zbrinuto je u odgovarajuću ustanovu“, kazao je Rašić ne precizirajući dob djeteta, dok mediji navode da je riječ sedmomjesečnoj bebi. 

Dodao je da ubica nije prethodno evidentiran za počinjenje kaznenog djela.

Uviđaj na mjestu samoubistva u zagrebačkom naselju Brezovica je završen, a utvrđeno je da se 36-godišnjak ubio nakon što ga policija pronašla i pozvala ga na predaju. 

Prema podacima policije, u kući gdje se desio zločin u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina “intervencija” zabilježena je 2011., ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim.

Pozivajući se na izjave svjedoka, mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak za sinoćnji slučaj šesterostrukog ubistva u zagrebačkom naselju Kajzerici, nakon čega je počinicam počinio samoubistvo, da se radi o pojedinačnom incidentu, te da je Zagreb siguran grad.

Izvor: Al Jazeera i agencije