Mediji: U Crnoj Gori spriječeno 39 mafijaških likvidacija

Crna Gora, Policija
Kako se navodi, samo 2018. godine spriječeno je 21 ubistvo (Al Jazeera)

Uprava policije Crne Gore je od 2015. godine spriječila čak 39 mafijaških likvidacija, a samo prošle godine 21, piše list Dan.

U prvih šest mjeseci ove godine spriječeno je pet likvidacija, a sumnja za najviše planiranih i izvršenih likvidacija posljednjih godina pripisana je sukobu kotorskih klanova – “škaljarskog” i “kavačkog”, prenosi RTCG.

Rat ova dva klana počeo je 2014. godine, kada je nestalo 200 kilograma kokaina u Valenciji, navodi list i podsjeća kako su već iduće godine krenuli brutalni obračuni i likvidacije, prenosi Tanjug.

Od početka godine spriječeno pet ubistava

Prema podacima Uprave policije, tijekom 2015. godine policijski službenici su na temelju operativnih saznanja spriječili pet likvidacija, a iduće godine jednu, 2017. godine spriječeno je sedam, a 2018. godine 21 ubojstvo.

Kako se navodi, od početka ove godine spriječeno je pet ubojstava.

Izvor: Agencije


Povezane

Na današnji dan prije 15 godina ubijen je vlasnik i glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Dan u Crnoj Gori, Duško Jovanović. To što se i dalje ne znaju ubojica i nalogodavac, za novinarske udruge i nevladin sektor u toj zemlji je potvrda da se vlada samo deklarativno bori za slobodu medija i da su […]

Published On 27 May 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO